2011. augusztus 29., hétfő

Szülinap Augusztus 26. - Maja 1 éves

Egy éve hogy megszületett a második kislányom, hihetetlen. Nagyon gyorsan elszaladt ez az egy év, és sokkal de sokkal könnyebb volt Majámmal, mint anno Emmával. Nyilván a tapasztalat rengeteget segített, és nem aggódtam végig az egészet. Persze így is új volt minden, hisz kibővült a család, és Emmának nehezebb megfelelni még most is. Még nem játszanak együtt a lányok, néha labdáznak, vagy Emma ökörködik Majának, de különben ketten kétfelé vannak.
Maja rendkívül nyugodt, és toleráns baba. Nagyon ritkán sír. Az alvása mondjuk lehetne kicsit jobb, mondjuk átaludhatná az éjszakát, de Emmából kiindulva ez még rettentő messze van, hisz Ő mai napig átjön, áthív éjjel.
Maja most kb 12 kiló, kb 80cm. Jó evő, egyre több mindent megkóstol és eszik a mi ételeinkből is. Egyre gyakrabban fél adag bébiételt eszik, majd a családi asztalról ebédel, vacsorázik. Reggelente ritkán tejpépet kap, különben szendvicset, kalácsot eszik. Tápszerezünk is még, általában este meg éjjel.
Mozgékony, folyton menne. Két kezembe kapaszkodva már már szalad is, de nem engedné el azért. :) Mindenhol feláll, leülni próbál, már sokszor sikerül is neki. Villám sebességgel mászik.
Emmától sokat eltanul, látom hogy lesi, figyel, majd próbálkozik. Sajnos sokszor nem a jó dolgokat lesi el, például Emma módra visítani már nagyon megtanult ha nem tetszik neki valami. :) Akarata az neki is van, és írtó édi ahogy néha követelőzik. Jól ki tudja fejezni magát noha még nem beszél. Továbbra is rendkívül barátságos, és mosolygós. Nagy huncut. Foga egyenlőre 7 van, de jön megint kettő azthiszem.
Legfőbb játéka továbbra is a zenélős kütyük nyomkodása, de nagyon szereti a könyveket is. Amúgy bármivel eljátszik amit Emma kezében lát, természetesen ebből viták is vannak. Imádja a telefonokat és a távirányítót, de szerintem ebben nincs is kivétel, minden gyerek rajong értük. :) Imádja a vizet, szeret pancsolni, locspocsolni, belenyúlkálni, magáraborítani.
Ha zenét hall rögtön táncol, és megtapsolja magát ha úgy gondolja ügyes volt. :) Újra szeret hitázni is, és szívesen megy a homokozóba is. Csúszdázni is szoktunk, tetszik neki, persze még végig fogom Őt. Imád kint lenni, felfedezni, mindent megnézni, megfogni. Veszélyérzete nulla, száz szem kevés rá.

Nagyon szeretünk Édesem!!!!
Isten éltessen sokáig!



2 megjegyzés:

  1. Drága Majácska!
    Nagyon boldog szülinapot, sok- sok boldogságot és hosszú életet kívánunk szeretettel!

    Lelle, Maja, Erika

    VálaszTörlés
  2. Jaj Anna ne hari, csak most volt időm visszaolvasni... Isten éltesse sokáig Maját, minden földi jóban:) Gyönyörűséges!!:) puszik

    VálaszTörlés