2011. március 9., szerda

Mindenféle

Majám is és sajnos Emma is megint betegeskedik. Két napot volt oviban, és ma már megint nem ment... :( Amúgy nagyon nagy dolog történt, tegnap ott aludt a lelkem, és nem is volt gond, csupán annyi, hogy nyűgösen ébredt. Na, ez mondjuk nem meglepő, szóval sikeresnek vettem a tegnapi először oviban alvós napot.
Igen ám, de itt nincs vége a történetnek, ugyanis a megszokott 8, fél 9-es lefekvésből 9-es lett, ami nem lett volna gond, csak az hogy Emma fél 11-ig ébren volt. Mondanom sem kell még mindíg nem alszik el egyedül, és azt a másfél órát ott kellett töltenem mellette. Persze el is aludtam, Apa keltett, majd átvonszoltam magam a saját ágyamba, és folytattam az alvást... de nem sokáig, mert ismét szólítottak a csemetéim. Mindezek tetejébe Emma a köhögése és orrdugulása miatt napok óta kukorékol hajnalban, és ma is már fél 7kor a kávémat készítettem... (a szomszéd lány meg mesélte hogy a csemetéje rekordot döntött, hogy 1-től fél 7-ig tartott a délutáni alvásuk, és ezek után simán ment az esti fekvés is... pffff.)

Majám napirendje is felborult kissé. Eddig nappal háromszor aludt viszonylag rövideket, és 8 körül megkezdte az éjszakai alvását. Most lehet a betegsége miatt fáradékonyabb, és emiatt estére beiktatott egy bónusz alvást, ami azt eredményezi, hogy ha el is alszik nagyjából a szokott időben, fél 11 körül felébred, teljesen éber, játszik, visong, stb. Klassz. :)
Ma sikerült a fürdéssel kicseleznem, bár nem volt valami jó napja, sokat nyüszögött... A vacsorára szánt tejpéphez viszont hozzá sem szagol, csak a tápszert kérte, és 7-kor már aludt. Kíváncsi leszek meddig...

Emma alvásához visszatérve... Nem tudom mit kellene tennem, mert ha nem alszik délután teljesen meghülyül délután, ha alszik, akkor meg ugye este nem lehet lefektetni... Nehéz ez nagyon, mert az idegeinket kikészíti ez az állandó veszekedés, nem beszélve róla, aki nem látja át ezt, hiába magyarázom neki, és csak a rossz dolgokat tapasztalja nap mint nap. Amúgy ha csak hárman vagyunk még elviselhető, de ha hazajön Apa, vagy jönnek a mamáék, akkor is tiszta dili, kötegszik, agresszív... A baj az, hogy itthon nem tudom lefektetni, képes inkább az asztal körül futkosni, az oviban viszont soknak tartom azt a két és fél óra pihenőt... Tanácstalan vagyok.

Majám teljesen kinőtte a kiskádat, már egy ideje csak a nagykádban fürdik, vagy velem, vagy hármasban csobbanunk. Kétszer csupán, de előfordult, hogy négyen csobbanunk egyszerre. Mondanom sem kell, a gyerekek nagyon élvezik.

Maja ha fogára valóval kínálom, imádja a hasát. A házi kosztot szereti a legjobban, a tápszer és a tejpépek is a főzelékeim mögé sorolódnak, aminek nagyon örülök. Sajnos a gyümlcsöket továbbra sem szereti, sőt. Tegnap megevett egy keveset egy üveges gyümi rizzsel kombiból, de ma már nem kért belőle sajnos.

Képeket hozok később!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése