2011. szeptember 13., kedd

Ovi, cumi, dili

Emma az oviban már egyáltalán nem cumizik, még alváskor sem. Eddig rendben. De ahogy odaérek érte már kéri, és még jobban ragaszkodik a cuclihoz mint valaha. Itthon igyekszem elérni hogy csak az alváshoz cumizzon, el is dugdosom őket, de nagyon nehéz, hisz Majának is van cumija. Nem tudom hogy volna jó ezt megoldani, mindenesetre jó lenne ha már nem cumizna, mindjárt 4 éves.
Ha valakinek van ötlete kíméletes leszoktatásra, szívesen fogadom a hozzászólásokat!

Amúgy meg tiszta gyagya mostanság. Nem tudom ez a dackorszak csúcsa e vagy a testvérféltékenység jön ki rajta de nagyon nehéz vele. Mindenben ellenszegül, percenként mást akar, legyen az játék, étel vagy bármi. Visszabeszél, nem kicsit. És bizony előfordul hogy meg is csap, bök.

A napokban cseréltem a fülbevalómat, és most azt mondta ő is szeretne. Kíváncsi leszek megmarad e a lelkesedése péntekre, akkor vinnénk el kilövetni a fülét. Tegnap már nem akarta, de mivel olyan mint az időjárás, nem lehet tudni. Amúgy arra meg még kíváncsibb leszek hogy az első fülije után a második vajon mikor kerül majd kilyukasztásra....

Persze nem csak rosszat csinál, és nem vagyunk mindíg rosszban. Imádjuk is egymást sokszor, és előfordul hogy újra csüng rajtam mint egy baba. :) Imádom.

5 megjegyzés:

  1. Lilla is már majd 4 éves volt, mikor leszokott a cumiról. Saját magától. Pedig már engem is evett a fene, hogy még mindig cumizik. Szerintem ne erőltesd, főleg így ovikezdés elején. Ja, és szerintem kíméletes leszoktatási mód nincs...
    Lillám is dacol ezerrel, vele is nagyon nehéz mostanság. De majdcsak elmúlik ez is.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Timó! Nálatok elveszett az utolsó cumi? Vagy mi lett vele?

    VálaszTörlés
  3. Az egyik fiókban van! :-) Mindig Lillus volt a cumifelelős és egyik este fürdés után nem találta. Azt mondtuk neki, hogy mivel nem vigyázott rá, ezért a cumi elment "cumiországba" a családjához. Ezt elfogadta, de sokat kellett cumiországról és az ott lakókról mesélni. :-) Pár nap volt vészes az elalvás szempontjából, de nem hisztizett, nem bőgött, csak max. pityergett. Utána már azt sem.

    VálaszTörlés
  4. Én is próbálom megértetni vele hogy vigyázzon rá ha már annyira szereti, de olyan kelekótya...
    Mindenesetre megpróbálom majd hasonló mesével. Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Naaaaaaa?Van valami fejlemény cumi-ügyben? (sajnos nem tudok tanácsot adni,egyik gyerekem se cumizott) Remélem sikerült,vagy legalábbis alakulóban van!! :)
    Puszik! ♥

    VálaszTörlés