2011. május 19., csütörtök

Megvagyunk

Megvagyunk, élünk, virulunk, csak épp sokat vagyunk kint, és esténként alig győzőm utolérni magam. Emmám ovizik, egyre jobban belerázódik. Mostmár nincs hiszti reggel, és nem is sír amikor eljövök. Vidám, jókedvű, mesél. Egy gond van most, egy kislánnyal sokszor összetűzésbe kerül, épp ma beszéltem az anyukájával, hogy mi lenne ha ovin kívül is találkoznánk, hogy lássuk mi a gond... hátha sikerül összebékíteni őket. Remélem, hisz évekig együtt járnak majd, jó lenne ha túljutnánk ezen.

Majám csak nő, és ügyesedik. Kúszik!!!! Igaz, még nem nagy távokat halad, de megindult. Most már több mint 9 és fél kiló, 74-76 centi. Amúgy iszonyat akarata van, és nagyon tudja már most hogy mivel, hogyan érheti el a célját. Egy dilije van amit nem igazán viselek... Evéskor ha nem nyúlhat bele a kajába, akkor nem is eszik. Ha belenyúl, markolássza a masszát, és ha nincs elég sok kifröcsögő trutyi az újjai között újabb adagot követel, és folyik a könyökéig. Foga még nincs, alul nem is látszik szinte semmi, bár biztos készülődik valami, mert a nyelvével folyton piszkálja az ínyét, és nem engedi hogy megnézzem vagy megtapogassam. Felül látszik hogy 4 fogacska is készülődik, kíváncsi vagyok mikorra bújnak majd ki.

Megvolt az oviban az Anyák napi ünnepség is. Nagyon aranyosak voltak a gyerekek. :) Ezt szavalták:

Donászy Magda: Anyák napján

Tavaszodik, kis kertemben
kinyílik a tulipán.
Ragyognak a harmatcseppek
anyák napja hajnalán.

Kinyílott a bazsarózsa,
kék nefelejcs, tulipán,
neked adom anyák napján,
édes-kedves anyukám.


Kaptam saját készítésű virágot és egy kis cserepeset is. :) Volt enni -innivaló, amit a nagyok sütöttek a dadusnénivel, énekeltek is, jó volt. Mondanom sem kell, küzdöttem a könnyeimmel rendesen. Apa is. :)

folytatom...

1 megjegyzés:

  1. Bár ma már beszéltünk,de úgy örülök,hogy végre írtál is! :) Maja imádnivaló lehet,ahogy maszatol kaja közben! :D Emma pedig nagyon ügyes, és remélem,sikerül megbékélniük azzal a kislánnyal!Egy próbát mindenképp megér! Képeket is tegyél majd fel a gyönyörű Csajszikról!♥
    Sokszor puszillak!!!!!!

    VálaszTörlés